۱۳۹۴ خرداد ۲۰, چهارشنبه




طی سه سال ۲۱ هزار زن در خوست سواد آموخته است


طی سه سال ۲۱ هزار زن در خوست سواد آموخته است




مسوولان برنامۀ سواد آموزی در ولایت خوست می گویند که در سه سال گذشته ۲۱ هزار زن در آن ولایت سواد آموخته و هزاران زن دیگر سرگرم آموزش سواد است



             است.
به گزارش رشد به نقل از صدای امریکا، خاور امیری، مسوول مرکز سواد آموزی خوست می گوید که از طریق این برنامه در  گذشته بر علاوۀ مردان، ۲۱  بی سواد توانسته است خواندن و نوشتن را بیاموزد.
خانم امیری گفت که اکنون در مربوطات ۲۸۲ صنف سواد آموزی فعال بوده و  حدود ۸۵۰۰ زن سرگرم  است. او افزود که به فارغان این برنامه در صورتیکه خودشان بخواهند، برای فراگیری آموزش بیشتر به مکتبها معرفی می شوند.
اکنون این برنامه در مرکز ولایت و ولسوالیهای مندوزی و تنی به پیش برده می شود، اما به گفتۀ خانم امیری، قرار است برنامۀ یادشده به ولسوالیهای گربز و نادرشاه کوت آن ولایت نیز گسترش داده شود.
   که برنامۀ تقویت سواد آموزی یک کورس نه ماه بوده و برای فارغان این برنامه گواهینامۀ معادل صنف چهارم داده می شود.
محبوبه یکی از آموزگاران برنامۀ تقویت سوادآموزی به صدای امریکا گفت " دو صنف را تدریس می کنم، در هر صنف دو ساعت تدریس می کنم و در هر یکی آن ۳۰ شاگرد دارم. از این طریق آنان می توانند از حقوق خود با خبرشوند."
مقام های محلی خوست  که با وصف کاستی های موجود در این برنامه، باز هم دستآورد های آن بیشتر از مشکلاتش است.
بخت نور بختیار رئیس معارف  گفت که قرار است یونسکو ۱۸۹ صنف دیگر سوادآموزی را  ولایت راه اندازی کند و  بیشتر زنان و دخترانی را شامل بسازند که به مکتب رفته نمی توانند.
مقام های وزارت معارف افغانستان   حال حاضر برنامۀ تقویت سواد ۱۸ ولایت افغانستان جریان دارد.
برنامۀ تقویت سواد  افغانستان در سال ۲۰۰۸ میلادی از سوی ادارۀ آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد یا یونسکو به کمک مالی جاپان آغاز شد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر